Szerelmi bánatban szenvedsz? Összetört a szíved? Adj 11 hetet magadnak, hogy tapra állj! Ezt állítja egy kutatás. Nézzük csak...

 

 

 Fotó: indiatoday.in

2015-ben látott napvilágot az a cikk (www.indiatoday.in), amely egy kutatásról számol be. A kutatás pedig azt állítja, hogy a lelkünknek körülbelül 11 hétre van szüksége, hogy kiheverjen egy szerelmi bánatot. Ezen időszak után elkezdjük szebben látni a világot. Hogy is van ez?

A kutatásban 155 fiatal felnőttet vizsgáltak. Mindegyikük épp szerelmi csalódáson esett át. A csoport 71%-a adott pozitív választ az időtartam letelte után azokra az állításokra, hogy "sokat tanultam magamról", "fejlődtem általa", "céltudatosabb lettem" - függetlenül attól, hogy ők kezdeményezték-e a szakítást vagy sem. 

A kutatásból az is kiderül, hogy a legtöbb szakítás januárban történik. Ennek egyik oka egyrészt az új év, új kezdet elgondolás, másrészt a karácsony körüli hajcihő.

Neked milyen tapasztalataid vannak? 

 Foglalkoztat az érzelmi és párkapcsolati tudatosság? Látogass el programjainkra, tanfolyamainkra, vagy várunk egyéni tanácsadásaink egyikén. Bővebben » 

 

Ha tovább olvasnád a Nőknek és Férfiaknak szóló írásokat, itt megteheted »

Ha pedig gondolatébresztőket olvasnál, itt megteheted »

 

 Dénes Éva
+36 70 347 44 47
Coach, Lélekszerelő, Párkapcsolati Tréner

 

 

Keress az oldalunkon